Children of Sarajevo draait om de levens van inwoners van de stad in de naoorlogse periode.
Regisseur: Aida Begi - Marija Piki?, Ismir Gagula, Nikola ?uri?ko - Bosnië-Herzegovina - 2012 - 1 uur 30 minuten

Programma Eastern Neighbours Film Festival
Van 1 tot en met 7 november vindt het Eastern Neighbours Film Festival plaats, het ENFF. Thuisbasis is dit jaar Filmhuis Den Haag. Het festival doet ook andere Nederlandse filmhuizen aan, en net als vorig jaar hoort Filmhuis Zevenaar daar ook weer bij. Het ENFF vertoont de meest recente en opwindende films uit de Oost- en de Zuid-Oost-Europese landen. Dit zijn hoofdzakelijk landen die nog geen lid zijn van de grote EU familie.
Waarom Eastern Neighbours? Omdat films mensen dichter bij elkaar brengen. Films zorgen ervoor dat we elkaars cultuur beter begrijpen, ze geven een kijkje in de mentaliteit en de geschiedenis van onze buren, ze zorgen ervoor dat we elkaar waarderen en echt van elkaar kunnen genieten.
Film is Engels ondertitelt

Children of Sarajevo
Regisseur en scenarist Aida Begic won dit jaar op het filmfestival van Cannes de speciale Juryprijs in de sectie Un Certain Regard. De film is ook genomineerd voor de Oscar.
Rahima en Nedim zijn wezen uit. Bosnië. Ze wonen in het Sarajevo van na de oorlog, in een chaotische omgeving die zijn morele kompas verloren lijkt te hebben. Niemand heeft oog voor de kinderen van de strijders die omkwamen tijdens het gevecht om de vrijheid van hun stad.
Na moeilijke jeugdjaren, waarin Rahima te maken kreeg met verwaarlozing en criminaliteit , heeft zij troost gevonden bij de islam en ze hoopt dat haar broer haar daarin zal volgen. Maar deze raakt steeds dieper verstrikt in het criminele circuit.
Children of Sarajevo draait om de levens van inwoners van de stad in de naoorlogse periode. Na de vernietigende oorlog lijkt er niks veranderd en zijn er nog altijd dezelfde spanningen tussen de verschillende bevolkingsgroepen en religies.

SPEELTIJDEN