Kids Films Avonturen- en Sprookjesfestival: Assepoestersprookje in een nieuw jasje
Regisseur: Kenneth Branagh - Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden - Groot Brittannië - 2015 - 1 uur 45 minuten

Het verhaal Cinderella volgt het wel en wee van de jonge Ella. Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder en haar dochters Anastasia en Drisella in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie.

Wanneer Ella uiteindelijk niets meer is dan een dienstmeisje, groezelig van de as, en hatelijk ‘Assepoester’ genoemd wordt, zou het makkelijk zijn om de hoop op te geven. Maar ondanks alles wat ze te verduren krijgt, is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in ere te houden, en ‘dapper en vriendelijk te zijn.’ Ze geeft de moed niet op en zal niet neerkijken op degenen die haar slecht behandelen.
En dan is daar de aantrekkelijke vreemdeling die ze in het bos heeft ontmoet. Ella weet niet dat hij eigenlijk een prins is. Ze denkt dat hij slechts in de leer is bij het paleis, en dat ze eindelijk een zielsverwant heeft ontmoet. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, lijkt het erop dat het geluk haar nu eens toelacht. Want Ella hoopt daar de charmante Kit weer tegen te komen. Helaas verbiedt haar stiefmoeder haar naar het bal te gaan, en scheurt harteloos haar jurk aan stukken. Maar zoals in alle goede sprookjes is de oplossing dichtbij. Een vriendelijke bedelaarster komt gewapend met een pompoen en een aantal muizen te hulp en dat zal Assepoesters leven voorgoed veranderen.

SPEELTIJDEN