Geconfronteerd met de eindigheid carrière
Regisseur: Olivier Assayas - Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz - Duitsland/Frankrijk/Zwitserland - 2014 - 2 uur 4 minuten

Op het hoogtepunt van haar internationale carrière, wordt actrice Maria Enders (Juliette Binoche) gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakt. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Hierdoor wordt ze geconfronteerd met het ouder worden en haar eigen verleden.
Voor de repetities reist Maria met haar assistente en vriendin Valentine (Kristen Stewart) naar Sils Maria, een afgelegen plaatsje in de Alpen. Jo-Ann Ellis (Chloë Grace Moretz), een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de rol van Sigrid spelen. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar eigen carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.

Deze Europese productie heeft een lange geschiedenis, meldt regisseur Assayas. Hij kent Binoche sinds het begin van hun carrières. Hij schreef Rendez-Vous (1985) een film uit het begin van Binoches carrière. Zij vroeg hem of er nóg een gezamenlijke film inzat en Assayas begon te schrijven. Over een gelauwerd actrice die op het hoogtepunt van haar carrière …, inderdaad!

SPEELTIJDEN