Animatiefilm met fraaie musicalmomenten
Regisseur: Lee Unkrich - Stemmen: Wiebe Pier Cnossen, Thijs Overpelt, Ilse Warringa, Ara Alici - Verenigde Staten - 2017 - 1 uur 45 minuten

De Mexicaanse Miguel wil graag muzikant worden, maar zijn familie wil daar niks van weten. Op de beroemde Mexicaanse feestdag Día de Muertos, de dag dat de doden geëerd worden, komt hij terecht in een kleurrijke en mysterieuze fantasiewereld en ontmoet daar allerlei familieleden die lang geleden gestorven zijn. Zo ontdekt hij waarom zijn familie een hekel aan muziek heeft gekregen.

Prachtige animatiefilm van Lee Unkrich. Hij werkte eerder mee aan films zoals Finding Nemo, regisseerde in 2010 Toy Story 3 en ontving toen een Oscar voor beste animatiefilm.
Vooral het deel van de film dat zich afspeelt in het hiernamaals is geweldig. Miguel ziet daar dat de dood niks is om bang voor te zijn. De doden vermaken zich prima. Ze lachen, dansen en feesten er op los. Er bestaat in het hiernamaals eigenlijk maar één echte bedreiging en dat is dat de overledenen vergeten worden. En dat is dan ook de boodschap van deze film: het roerende idee dat doden blijven voortleven zolang wij ze levend houden in onze herinnering.
Met korte voorfilm: Olaf’s Frozen Adventure.

SPEELTIJDEN