China na de Culturele revolutie
Regisseur: Zhang Yimou - Gong Li, Chen Daoming, Zhang Huiwen - China - 2014 - 1 uur 51 minuten

Dissident Lu wordt tijdens Mao’s Culturele Revolutie gescheiden van zijn vrouw en dochter. Na twintig jaar werkkamp keert hij terug naar huis. Film van de invloedrijke Chinese regisseur Zhang Yimou met in de hoofdrol zijn muze Gong Li.

Coming Home is geïnspireerd op het boek The Criminal Lu Yansi van de in Amerika wonende Chinese schrijfster Yan Geling. Een aangrijpend relaas van een man en een vrouw die door willekeur van het regime van elkaar worden gescheiden.
Als Lu thuis is teruggekeerd, herkent tot zijn grote teleurstelling zijn vrouw Wanyu hem niet meer. Artsen beweren dat zij aan emotioneel geheugenverlies lijdt. Lu zoekt allerlei mogelijkheden om weer tot haar door te dringen. Zijn dochter, fanatiek aanhanger van de communistische leer, staat hem bij. Zal het hem lukken Wanyu opnieuw voor zich te winnen?

Regisseur Yimou, vooral bekend van films als Het rode korenveld en Raise the Red Lantern, behoort tot de filmers die na de Culturele revolutie het verhaal vertelden van gewone mensen en de problemen waarmee zij in het dagelijks leven te maken hadden. De traditionele manier van filmen verruilden deze filmmakers voor een vrijere, onorthodoxe aanpak. Ook wat betreft onderwerpen, stijl en thematiek.

SPEELTIJDEN