Laatste week. Ontroerende verfilming van de roman van Paolo Cognetti over de vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen.
Regisseur: Felix , Charlotte Groeningen, Vandermeersch - Luca Marinelli, Allessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lieti, Elisabetta Mazzullo, Surakzhya Panta, Gualtiero Burzi, Elisa Zanotto - België/Frankrijk/Italië - 2022 - 2 uur 27 minuten

Pietro is een jongen uit Milaan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer de vakantie zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft hun vriendschap ogenschijnlijk onverwoestbaar.

De Acht Bergen is een ontroerende film over liefde, eenzaamheid, houvast, familie en verknochtheid aan een streek.

SPEELTIJDEN