Gebaseerd op het beroemde boek van Roald Dahl
Regisseur: Steven Spielberg - Stemmen: Eva Kolsteren, Bas Keijzer, Murth Mossel - Verenigde Staten - 2016 - 1 uur 57 minuten

De GVR, het wereldberoemde boek van Roald Dahl, is eindelijk verfilmd! Ook in de film ligt het eenzame weesmeisje Sofie ’s nachts wakker en wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen: het is de Grote Vriendelijke Reus die geen vlieg kwaad doet, nogal eigenaardige woorden gebruikt en haar de magische reuzenwereld toont.
Sofie komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

De legendarische regisseur Steven Spielberg heeft de film gemaakt voor Disney. Het hele team achter kaskraker E.T. werkte weer met Spielberg samen en de film is op weg net zo’n kaskraker te worden!
Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren. Zijn boek De GVR won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden.

Zelf een spannend verhaal of sprookje verzinnen
De bezoekers van het Avonturen- en Sprookjesfestival kunnen meedoen bij het maken van een zelf gemaakt spannend verhaal of sprookje. De bedoeling is dat je dit van te voren thuis (mag met hulp van je ouders) op papier zet en meeneemt naar het filmhuis. Het verhaaltje mag maximaal de helft van een A4 blaadje zijn. De leukste mogen voorgelezen worden. Het origineelste verhaal verdient een prijsje.

SPEELTIJDEN