Opening 36e editie van het Nederlands Filmfestival
Regisseur: Menno Meyjes - Monic Hendrickx, Daan Schuurmans, Hans Croiset, Fedja van Huêt - Nederland - 2016 - 1 uur 35 minuten

Sara Silverstein (Monic Hendrickx) is net met haar man Jacob (Fedja van Huêt) en kinderen vanuit Los Angeles teruggekeerd in Nederland. Ze is eigenlijk nooit in aanraking gekomen met geweld, dus als haar zoon Mich (Thijs Boermans) zich aanmeldt bij de US Marines voelt Sara zich overrompeld en machteloos.
Kort daarna overlijdt haar vader Herman (Hans Croiset) en wordt Sara aangerand door een vermomde man die haar lijkt te kennen. Als vlak daarna het gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de reeks bedreigingen een hoogtepunt. Heeft dit alles te maken met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader?
Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

De Held, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jessica Durlacher was de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2016. Regisseur Menno Meyes begon zijn carrière in de filmwereld als scenarist voor grote Hollywood producties maar op eigen bodem heeft hij de smaak te pakken van Nederlandse boekverfilmingen. Eerdere films van zijn hand zijn: Het Diner van Herman Koch en De Reünie van Simone van der Vlugt.

LET OP! Op 10 november is dit de Boek en Film titel.
Op 10 november is de aanvangstijd 19:15 uur, ook zijn de toegangsprijzen afwijkend, Standaard € 14,00 Donateurs en Bibliotheekpashouders € 12,00

SPEELTIJDEN