Regisseurs Petra en Peter Lataster volgen juf Kiet en haar klas.
Regisseur: Peter Lataster Petra Lataster-Czisch - Nederland - 2016 - 1 uur 53 minuten

Hartverwarmende, aangrijpende documentaire à la Être et Avoir, de documentaire over een Franse plattelandsschool uit 2002. Met dat verschil dat het hier om een Brabantse klas gaat met kinderen uit alle windstreken van de wereld. Juf Kiet is liefdevol, oneindig geduldig en altijd rechtvaardig. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost.

Website tekst:
Hartverwarmende, aangrijpende documentaire à la Être et Avoir, de beroemde documentaire over een Franse plattelandsschool uit 2002. Met dat verschil dat het hier om een Brabantse klas gaat met kinderen uit alle windstreken van de wereld.

In De kinderen van juf Kiet observeren we jongetjes en meisjes die hun eerste schreden in Nederland zetten. Juf Kiet is het ankerpunt van de klas. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Door haar begripvolle, oneindig geduldige en altijd rechtvaardige benadering, ga je vanzelf van de hele klas houden.
Zo is er Jorj, een lastig jongetje met concentratieproblemen. Juf Kiet neemt de tijd om naar hem te luisteren en laat zien dat zijn gedrag een oorzaak heeft. Hij draagt herinneringen aan de oorlog in Syrië met zich mee, hoort nog steeds ontploffende bommen en daardoor kan hij niet slapen. Juf Kiet leert hem stap voor stap zijn energie en eigenwaarde terugvinden. En je weet: dit krijgt hij mee voor het leven.
De kinderen van juf Kiet is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende film gemaakt door Petra en Peter Lataster (Niet zonder jou, 2010). Een ode aan de juf die ieder kind verdient.

SPEELTIJDEN