Indringende film over de geruchtmakende Deventer moordzaak
Regisseur: Sander Burger - Fedja van Huet, Yorick van Wageningen, Lies Visschendijk, Mark Kraan - Nederland - 2020 - 2 uur 10 minuten

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van ‘de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ’trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

De indrukwekkende speelfilm ‘De Veroordeling’ is gebaseerd op het boek ‘Het Complot Ontrafeld’ van Bas Haan. Op het onlangs gehouden Nederlands Filmfestival is de film bekroond met 4 Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste film.

SPEELTIJDEN