Degas : Passion for Perfection
Een unieke serie kunstfilms te zien en te beleven in Filmhuis Zevenaar!
Land:
Groot Brittannië
Release datum:
2018
Duur:
1 uur 30 minuten
Regisseur:
David Bickerstaff
Kijkwijzer:

Info

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

Deze film neemt ons mee naar het Fitzwilliam Museum in Cambridge, waarvan de grote collectie van Degas’ werk het meest representatief is van heel Groot Brittanië. Met exclusieve toegang om zeldzame en diverse werken te bekijken, vertelt deze film het fascinerende verhaal van Degas’ drang naar perfectie door het experimenteren met nieuwe technieken en het bestuderen van meesters uit het verleden.
Soms gefrustreerd door zijn eigen falen werd Degas geconsumeerd door obsessieve principes en verslechterende ogen, maar zijn vastberadenheid om het alledaagse leven vast te leggen was merkbaar in al zijn werk. Omdat hij nooit volledig tevreden was werden veel van Degas’ tekeningen en sculpturen privé bewaard tijdens zijn leven, maar na grondig onderzoek kunnen deze werken gezien worden als sommige van zijn meest prachtig gedetailleerde en expressieve werken in de moderne tijd.
Door gebruik te maken van geschreven verklaringen van vrienden en de brieven van Degas zelf, onthult deze film de complexere waarheid achter een van de meest invloedrijke Franse kunstenaars van de late 19e eeuw en dient het als een exploratie van de complexe werken van het artistieke brein van Degas.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.