18de eeuw, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Wanneer kok Pierre Manceron zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en dat die begint in de keuken. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.
Innemende en smakelijke Franse kostuumfilm over een ontslagen kok die net voor de Franse Revolutie het eerste publieksrestaurant in Frankrijk opent.
Regisseur: Éric Besnard - Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Grégory Gadebois - Frankrijk - 2021 - 1 uur 52 minuten