Sprookje of bikkelhard realisme?
Regisseur: Matteo Garrone - Marcello Fonte, Alida Baldari Calabria, Nunzia Schiano, Edoardo Pesce - Italië - 2018 - 1 uur 42 minuten

Marcello bezit een hondentrimsalon in een vervallen buitenwijk aan de Italiaanse kust. Hij is een bescheiden man, houdt van zijn werk en wordt zeer gewaardeerd door zijn buurtgenoten.

De rust in de wijk wordt verstoord als Simone, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt terroriseert. De onzekere Marcello laat zich door Simone meeslepen in een spiraal van geweld. Maar op een dag is de emmer der vernederingen vol, en besluit Marcello zich niet langer op zijn kop te laten zitten. Het mondt uit in een haast mythische strijd tussen David en Goliath, in een wereld waar onschuld en goedheid geen schijn van kans maken.
 
Dogman is de nieuwe film van Matteo Garrone, de maker van Gomorra. Geslaagde mix van hyperrealistisch misdaaddrama, western en zwijgende film. Marcello Fonte won voor zijn rol van Marcello de Gouden Palm voor Beste Acteur op het Filmfestival van Cannes.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN