Stevige dosis sarcastische humor
Regisseur: Joaquin Phoenix - Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black - Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 53 minuten

John Callahan (Joaquin Phoenix) heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij na een ongeluk voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend voor het leven binnen een excentrieke AA-groep. Bovendien ontmoet hij de vrouw van zijn dromen (Rooney Mara) en verwerft nationale faam en glorie met zijn schofferende cartoons. Gewapend met een stevige dosis sarcastische humor en snijdende eerlijkheid, wordt John een voorbeeld van levensvreugde.

Een biografische film over de in 2010 overleden cartoonist John Callahan, gebaseerd op zijn memoires. Ook voor wie hem niet kent, is dit een boeiende film. Omdat regisseur Gus van Sant laat zien dat zijn talent onverminderd groot is en omdat Joaquin Phoenix gewoon wéér bewijst hoe goed hij is, juist door zijn spel klein te houden. Net als de film dat doet.

SPEELTIJDEN