Wel ouder, maar niet veel wijzer
Regisseur: Albert Jan van Rees - Tjitske Reidinga, Guy Clemens, Tarik Moree, Monique van de Ven, Gijs Scholten van Aschat, Bracha van Doesburgh - Nederland - 2018 - 1 uur 29 minuten

Doris (Tjitske Reidinga) is een antiheldin à la Soof en Bridget Jones: 45 jaar, gescheiden, moeder van twee pubers en werkloos. Aan de vooravond van haar vijfenveertigste verjaardag is ze op een dood punt beland. Tot overmaat van ramp wordt ze verliefd op haar beste vriend Tim (Guy Clemens) maar ze is te onzeker om hem ermee te confronteren.

Deze sympathieke midlife-romcom is een vervolg op de gelijknamige tv-serie uit 2013. Opnieuw geeft actrice Tjitske Reidinga gestalte aan Doris Dorenbos, inmiddels halverwege de veertig. Financieel staat het water haar na aan de lippen en emotioneel is zij er al niet veel beter aan toe. Als vlucht dut zij in bij de boeken van Jane Austen. Ook ziet zij zichzelf in haar dromen als muurbloempje in een romantisch Engels kostuumdrama. Met haar beste vriend Tim als de gentleman die haar zijn liefde verklaart.

Doris speelt zich af op fotogenieke locaties in Amsterdam. Naast Tjitske Reidinga en Guy Clemens speelt nog een aantal innemende acteurs mee zoals Monique van de Ven, Gijs Scholten van Aschat, Roos Ouwehand en Bracha van Doesburgh.

SPEELTIJDEN