Het langverwachte vervolg op de eerste 'Downton Abbey'-speelfilm uit 2019 waarin de familie Crawley en het Downton-personeel koninklijk bezoek kregen van de koning en koningin van Groot-Brittannië.
Regisseur: Simon Curtis - Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Michelle Dockery, Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, - Groot Brittannië - 2021 - 2 uur 6 minuten

De familie bereidt zich nu voor op een nieuw avontuur: een vakantie naar Frankrijk. Violet Crawley, de gravin van Grantham, is namelijk in bezit gekomen van een riante villa, die ze dankzij een oude jeugdliefde heeft kunnen bemachtigen. Zoals gewoonlijk komt een bezoek van de Crawleys met een hoop drama en zal niet alles op rolletjes lopen.
De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a. Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award winnaar Julian Fellowes. ‘Downton Abbey: A New Era’ is geregisseerd door Simon Curtis (‘My Week with Marilyn’).

SPEELTIJDEN