Mooi, kleurrijk portret van Curaçao
Regisseur: Ernest R. Dickerson - Lennie James, Melanie Liburd, Saycon Sengbloh, Colin Salmon - Verenigde Staten - 2017 - 2 uur 10 minuten

Groots opgezette internationale verfilming (Double Play) van Frank Martinus Arions beroemde roman Dubbelspel (1973), over lust en bedrog op het eiland Curaçao.

Na een afwezigheid van tientallen jaren keert de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel terug naar zijn geboorteplek Curaçao. Wat heeft er zich veertig jaar eerder afgespeeld tijdens een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dat dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen, waaronder Ostriks vader. Ambitieuze, kleurrijke mannen en hun wilskrachtige echtgenotes die een leven op probeerden te bouwen op het zinderende eiland, te midden van verbroken tradities, intriges en pijnlijk verraad.

Dat Dubbelspel nu pas wordt verfilmd, was een keuze van Arion zelf. Hij wilde per se dat in een verfilming van zijn debuut Engels zou worden gesproken, zodat er kans was op internationaal succes.
Regisseur werd Ernest Dickerson die erg blij was met deze kans: ‘Als Afro-Amerikaanse filmmaker krijg je niet vaak de kans om een origineel verhaal te verfilmen. Regisseurs zoals ik worden vooral gevraagd variaties op bekende succesverhalen te maken. Hij verzamelde een sterke, internationale cast om zich heen en zijn film biedt een mooi, kleurrijk portret van Curaçao.

SPEELTIJDEN