Spaanse komedie over een directeur die een prestigieuze prijs in de wacht wil slepen maar eerst nogal wat recht te zetten heeft met zijn personeel.
Regisseur: Fernando León de Aranoa - Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente - Spanje - 2021 - 2 uur 0 minuten

De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf, dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco’s perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve ‘goede baas’ zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie in gang… Javier Bardem speelt de indrukwekkende hoofdrol in deze Spaanse, komische Oscar-inzending.

SPEELTIJDEN