Dertig jaar de blues
Gezelschap: ElectroBlues Society - 1 uur 30 minuten

Twee doorgewinterde muzikanten Jan Mittendorp (gitarist) en Jasper Mortier (bassist en drummer) met dertig jaar podiumervaring, brengen op geheel eigen wijze bluesmuziek ten gehore. Een absolute must voor bluesliefhebbers, waarbij wordt het experiment niet geschuwd.

Zelf omschrijven de muzikanten hun project als een werk-in-uitvoering, maar ze vinden ook dat het klaar is voor het podium. Ze mixen oud met nieuw, Europese blues met Amerikaanse blues en gebruiken moderne technieken (loops en samples). Tijdens het optreden is er videoprojectie.
Hun inspiratiebronnen lopen uiteen van Alan Lomax tot Roxy Music en van Led Zeppelin tot techno. Op het podium vind je naast heel veel kabels en een contrabas: effect pedalen, vintage versterkers, midi controllers, gitaren, een ouwe drum kit, een beamer, enz.

Gitarist Jan Mittendorp toerde met bekende Amerikaanse bluesmuzikanten zoals Boo Boo Davis, Roscoe Chenier en Billy Jones door heel Europa en speelde ondermeer op het Montreux Jazz Festival en Peer Bluesfestival.
Jasper Mortier is vooral bekend als bassist maar de laatste tijd gaat hij voor zijn nieuwste passie: drummen. Ook hij begeleidde een keur aan artiesten, waaronder Preston Shannon, ‘Sax’ Gordon Beadle en Long John Hunter. Op het moment is hij vaste bassist bij de Ralph de Jongh band en Mr. Boogie Woogie. 

SPEELTIJDEN