De zoektocht van Maurits Cornelis Escher
Regisseur: Robin Lutz - George Escher, Jan Escher, Liesbeth Escher - Nederland - 2018 - 1 uur 21 minuten

Documentaire van Robin Lutz over graficus en kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972), gebaseerd op privégesprekken en tekstfragmenten uit zijn dagboeken, brieven, lezingen en agenda’s. Een relaas over Eschers reislust, inspiratiebronnen, persoonlijk leven en werkdrift. Realistische 3D-animaties maken zijn fantastische gedachten en labyrintische en onmogelijke werelden in zijn prenten inzichtelijk

Deze documentaire vertelt het verhaal van Escher in zijn eigen woorden, zoals hij die in brieven en dagboeken opschreef. Wie was deze man die gepassioneerd, geobsedeerd haast, de wereld verbaasde met zijn verbeelding, waarin onmogelijkheden mogelijk worden en waarin de oneindigheid binnen handbereik is en tegelijkertijd ongrijpbaar?
Een mooi detail: hij hield van Bach, muziek die in zijn meerstemmigheid eindeloos doorgespeeld kan worden. De voorliefde sloot aan bij zijn eigen werk, dat zich ook continu herhaalt. Denk aan de beroemde tekening van de geen-begin-en-eindetrap, de labyrinten waarin je verdwaalt, het patroon van vissen die vogels worden en vice versa.

De documentaire bevat realistische 3D-animaties die Eschers fantastische gedachten en onmogelijke werelden in zijn prenten inzichtelijk maken.

SPEELTIJDEN