Museumbezoek vanuit de filmzaal
Regisseur: David Bickerstaff - Groot Brittannië - 2017 - 1 uur 25 minuten

De documentairereeks Exhibition on Screen biedt overweldigende museale ervaringen in de filmzaal. Vanuit de bioscoopstoel reist de kijker naar gerenommeerde musea en wordt door spraakmakende internationale tentoonstellingen van grote kunstenaars geleid.

Dit keer een indrukwekkende reis door het leven en de kunst van de beroemde schilder Giovanni Antonio Canal, beter bekend als Canaletto. Geen kunstenaar ving de essentie en de allure van Venetië beter. De fraaie verzameling van meer dan 200 schilderijen, tekeningen en afdrukken biedt niet alleen groot inzicht in het kunstenaarschap van Canaletto en zijn tijdgenoten, maar ook in Venetië dat hij zo meesterlijk vast legde.
Als fraaie bijkomstigheid laat de film je binnenkijken bij twee Koninklijke residenties – Buckingham Palace en Windsor Castle – waardoor je meer te weten komt over zowel Canaletto als ook Joseph Smith, de man die hem introduceerde in Groot-Brittannië.
Naast de schitterende, in messcherpe beelden vastgelegde impressies van de tentoonstelling, komen bevlogen curatoren, experts en kunstenaars aan het woord, die de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belichten.

SPEELTIJDEN