Exhibition on Screen: Hokusai
Beyond the Great Wave
Land:
Groot Brittannië
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 27 minuten
Regisseur:
David Bickerstaff
Kijkwijzer:

Info

Vanuit de bioscoopstoel krijgt u een exclusieve blik op de tentoonstelling van het British Museum: Hokusai: beyond the Great Wave. Deze documentaire richt zich op Hokusai’s werk en leven in de grote metropool Edo, het moderne Tokio. Hij beïnvloedde kunstenaars als Monet, Van Gogh, wordt beschouwd als de vader van de manga en is de enige schilder met zijn eigen emoji.

Hokusai spendeerde zijn leven aan het bestuderen van zowel de ‘gewone mens’ als de natuurlijke en spirituele werelden, met als middelpunt de beroemde vulkaan Mount Fuji als beschermende aanwezigheid en potentiële bron van onsterfelijkheid. Hij maakte menige tragedie mee, werd ooit getroffen door de bliksem en leefde jaren in armoede, maar gaf nooit zijn constante streven naar de perfecte kunst op.

Hokusai wordt besproken door kunstpresentator Andrew Graham-Dixon en door kunstenaars als David Hockney, Grayson Perry en Maggi Hambling. Gebruikmakend van bijzondere close-ups en de revolutionaire videotechnologie, worden Hokusai’s schilderijen en prenten onderzocht door vooraanstaande experts op het gebied van de digitale kunstgeschiedenis.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.