Leven met de erfenis van racisme in Amerika
Regisseur: Denzel Washington - Denzel Washington, Viola Davis, Jovan Adepo - Verenigde Staten - 2016 - 2 uur 19 minuten

Fences, gebaseerd op het gelauwerde toneelstuk van August Wilson (scenario), leunt vooral op de levensecht geschreven personages en de wijze waarop de cast hen tot leven weet te brengen. Zware thema’s als ras, sociale klasse en genderongelijkheid worden terloops aangehaald. Maar wat bij blijft is de weergaloze wijze waarop Denzel Washington en Viola Davis hun monologen weten te brengen.

Dit heftige familiedrama speelt zich af in het Amerika van de jaren vijftig. Troy (Washington) was ooit honkbalspeler. Met zijn talent hoorde hij eigenlijk thuis in de hoogste honkbaldivisie, maar als Afro-Amerikaan mocht hij alleen spelen in de Negro-league.
Intussen is hij vijftig plus, werkt als vuilnisman en is boos en verbitterd. Dat beïnvloedt zijn vaderschap. Voortdurend wijst hij zijn kinderen op de boze buitenwereld en hamert hij erop dat je alleen iets bereikt met een goede opleiding. Terwijl Troy bezig is met een meerjarenproject: het plaatsen van een hek om zijn huis, bakkeleit hij voortdurend met zijn vrouw (Davis). Zij heeft veel te verduren, maar weet met haar opmerkingen alles steeds weer feilloos in het juiste perspectief te plaatsen.

Denzel Washington, bekend acteur, is zowel regisseur als hoofdrolspeler. Viola Davis, ontving voor haar rol de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Voorfilm Bob en Edgar afl. 4.

SPEELTIJDEN