In het kader van het SevenArt valt er weer volop van cultuur te genieten
Gezelschap: SevenArt Festival - 1 uur 30 minuten

In het kader van het SevenArt valt er in januari weer volop van cultuur te genieten in Filmhuis Zevenaar. Op vrijdagavond 18 januari: films van drie jonge filmmakers. Zaterdag 19 en 26 januari: het stuk Waterwijs van Rien van den Heuvel en zondag 20 januari: ’s morgens muziek van Rose-île en ’s middags de Taalzaal.

Films van jonge filmmakers.
Op vrijdagavond 18 januari draaien films van drie jonge filmmakers.
Van Maxime Vernooij de film Non Stop, die de toenemende druk in het leven van fulltime vlogger Diana laat zien. Terwijl het YouTube landschap drastisch verandert en de concurrentie groter wordt, moet zij zichzelf steeds opnieuw verdedigen tegenover mensen die haar werk niet serieus nemen.
Voor Galg en Rad van Paul Haans speelt zich af in het Zuid-Limburg van de 18e eeuw. Mensen verhongeren en worden uitgebuit door de regerende macht. Als Matthijs Ponts, kapitein van de Bokkenrijders, wordt opgepakt, staat zijn zoontje er alleen voor.
In Het Cadeau van Fabian Smeenk viert Daphne met een paar vrienden haar verjaardag. Bij het uitpakken van haar cadeaus uitpakt, vindt ze een mysterieuze envelop met een kogel erin. Daphne is erg van streek: zij is in het verleden gestalkt. Wie van haar vrienden gaf haar deze envelop?
Voor elke film geven de makers een inleiding. Na de laatste film is er tijd om vragen te stellen.

SPEELTIJDEN