Rauw en realistisch beeld van ruimtereizen
Regisseur: Damien Chazelle - Ryan Gosling, Claire Foy, Kyle Chandler, Jason Clarke - Verenigde Staten - 2018 - 2 uur 21 minuten

First Man opent sensationeel. In de cockpit van een vliegtuig in de problemen. Testpiloot is Neil Armstrong (Ryan Gosling), die systematisch probeert zijn toestel onder controle te krijgen. De kist rammelt aan alle kanten en het geluid is oorverdovend.

Het is de opmaat van een film die duidelijk maakt dat alle tests met ruimtevaartvoertuigen die daarna zullen volgen – zoals iedereen weet wordt Armstrong de eerste man op de maan – minstens even hachelijk en riskant zijn geweest.
First Man film laat zien wat het Neil Armstrong en de VS heeft gekost om één van de gevaarlijkste missies in de geschiedenis te laten slagen. Een kijk in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong, de eerste man die een voet op de maan zette op 20 juli 1969.
We volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden.
Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden. Regisseur Chazelle (Whiplash, La La Land) stond dan ook geen heldenverhaal voor ogen, maar een rauw en realistisch beeld van reizen in de ruimte.

SPEELTIJDEN