Get Out
Scherp, geestig en confronterend tegelijk
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 44 minuten
Regisseur:
Jordan Peele
Acteurs:
Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford,
Kijkwijzer:

Info

De Armitages zijn echt geen racisten! Ze zijn dol op andere culturen en dat er alleen zwarte bedienden in hun landhuis rondlopen, vinden ze zelf ook ongemakkelijk. Het ligt niet aan hen dat Chris, de zwarte geliefde van hun dochter, zich na eerste kennismaking steeds ongemakkelijker gaat voelen. Want waarom doen die zwarte bedienden zo manisch-blij hun werk en waarom is de kelderdeur op slot?

Als twee genres zich goed lenen voor maatschappijkritiek, zijn dat komedie en horror. In zijn debuutfilm Get Out combineert regisseur en scenarist Jordan Peele die twee. Het is niet overduidelijk racisme dat hij aanklaagt, maar juist de ingebakken ideeën die ook bij mensen met goede bedoelingen hardnekkiger zijn dan zij denken. Hij laat zien hoe het is om zwart te zijn in een witte wereld. Het resultaat is verbluffend scherp, geestig en confronterend tegelijk.

Get Out is een enorme hit in de Verenigde Staten. De film werd voor 4 miljoen euro gemaakt en bracht in een maand tijd 170 miljoen op. Ook is het entertainment dat aan het denken zet over relevante vraagstukken van nu. Maar het komt ook doordat Peele het beste uit zijn acteurs haalt, schrikeffecten en grappen goed timet en uiterst effectief gebruik maakt van het camerawerk.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN

Comments are closed.