Dansend de wereld trotseren
Regisseur: Lukas Dhont - Victor Polster, Arieh Worthalter - België - 2018 - 1 uur 46 minuten

Girl is een ontroerend en actueel verhaal over gender en identiteit. De 15-jarige Lara heeft één droom: carrière maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen.
Met de hulp van haar vader en broertje baant ze zich een weg door de problemen op de dansschool en de hormoontherapie waar ze mee begonnen is. Girl toont ons een jonge heldin die haar eigen lichaam op het spel zet om te kunnen worden wie ze graag zou willen zijn, en is daarmee een confronterend, rauw, en intiem verhaal over gender, biologie en identiteit.
Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

Op de uitreiking van de European Film Awards in Sevilla viel de Vlaamse film ‘Girl’ in de prijzen.
De film van Lukas Dhont kreeg de prijs voor nieuw talent, de Discovery Award.
Het is de grootste prijs voor deze film sinds hij in Cannes bekroond werd tot beste debuutfilm.

SPEELTIJDEN