De jonge Deense priester Lucas reist aan het einde van de 19e eeuw naar een afgelegen plek in IJsland. Daar wordt hij met de woeste natuur en met zichzelf geconfronteerd.
Regisseur: Hlynur Pálmason - Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson, Vic Carmen Sonne - Denemarken/IJsland - 2022 - 2 uur 23 minuten

De jonge Deense priester Lucas wordt aan het einde van de 19e eeuw op reis gestuurd naar IJsland, een van de laatste koloniën van het Deense rijk. Zijn missie: toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie en de bewoners fotograferen. Met zijn camera op de rug begint de priester aan een avontuurlijke tocht die niet zonder uitdagingen verloopt: de lokale bevolking zit niet te wachten op onderwerping en heeft totaal geen interesse zich verstaanbaar te maken. Lucas weet zijn bestemming te bereiken, maar hoe verder hij doordringt in het woeste landschap en haar onbekende cultuur, hoe meer hij afdwaalt van zijn moralen en van zichzelf. Godland is een imponerende film over het ontdekken van een nieuwe wereld.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN