Het Doet Zo Zeer
Een veredelde homevideo met universele zeggingskracht.
Land:
Nederland
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 27 minuten
Regisseur:
Heleen van Royen
Acteurs:
Heleen van Royen
Kijkwijzer:

Info

Heleen van Royen maakte een documentaire over haar dementerende moeder. Met één camera op een statief en soms met zelfs haar iPhone en in een periode van ruim een jaar volgde ze de zwerftocht van haar moeder langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af.
Het is een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, geworden. En hoe cru het ook klinkt, Van Royen filmde haar moeder in de interessantste fase van haar ziekte. Langzaam raakt ze de draad kwijt, maar is nog helder genoeg om het te beseffen. Dat levert prachtige gesprekken op.
Van Royen doet nuchter verslag, ook tijdens intieme momenten, en behoedt de kijker voor sentiment. Met humor ook. Dat Heleen samenwoont met de jongere Bart en Ton van Royen (bekend van televisie) nu formeel ex-schoonzoon is, blijft haar moeder verbazen.

Heleen van Royen is vooral bekend door haar vele romans die altijd een feministisch tintje hebben. Ook schreef ze columns voor Het Parool. Haar debuutroman De Gelukkige huisvrouw is wereldwijd vertaald en verfilmd met Carice van Houten in de hoofdrol.

In het kader van de week van de dementie biedt Keten Dementie de Liemers u de mogelijkheid om deze film over dementie van Heleen van Rooijen gratis te bekijken.

Wel zelf reserveren!

Yarden

SPEELTIJDEN

Comments are closed.