Een film over liefde en verlangen
Regisseur: Frans Weisz - Reinout Scholten van Aschat, Géza Weisz, Romy Louise Lauwers - Nederland - 2017 - 1 uur 34 minuten

Verfilming van de beroemde, sprankelende roman (1961) van Remco Campert, die ook een gastrol vervult. Dit onweerstaanbare, bijna achteloos en tegelijk sierlijk opgeschreven verhaal over mensen op zoek naar de liefde, is nu eindelijk verfilmd door Frans Weisz. Daardoor ging een lang gekoesterde wens van deze regisseur in vervulling.

De film volgt twee vrienden, Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz). Zij worden in het Vondelpark verliefd op hetzelfde meisje (Romy Lauwers). Hun dag begint mooi en lijkt vervuld van liefde en marihuana, maar eindigt helaas minder vurrukkulluk!
Tegelijkertijd volgen we het getrouwde stel Etta (Anniek Pheifer) en Ernst-Jan (Teun Kuilboer). Ernst-Jan denkt dat Etta vreemdgaat en probeert haar te betrappen. Ondertussen bloeit bij oud-geliefden Rosa (Willeke van Ammelrooy) en Kees (Stefan de Walle) – die elkaar toevallig tegenkomen – weer voorzichtig de liefde op.

De 88-jarige dichter, schrijver en columnist Campert schrijft nog steeds poëzie en proza en was nauw bij de verfilming van zijn roman betrokken. Weisz regisseerde grote publieksfilms en werkte met veel grote acteurs uit de Nederlandse film- en theaterwereld.
Het filmscript van Het Leven is Vurrukkulluk lag overigens al klaar. In 1962 schreven Campert en Weisz meteen een filmscript, maar zij kregen de financiering niet rond.

Op donderdag 8 februari om 19.15 uur is dit de titel van Boek en Film

Boek en Film

SPEELTIJDEN