Bijzondere inkijk in Arvo Pärts universum
Regisseur: Paul Hegeman - Arvo Pärt - Nederland - 2019 - 1 uur 15 minuten

Arvo Pärt, de meest gevierde componist van onze tijd, wordt doorgaans beschouwd als een soort kluizenaar. Maar wie de componist aan het werk ziet, ervaart juist het tegenovergestelde; de inmiddels 83-jarige musicus combineert een ongelooflijke gevoeligheid met humor en een tomeloze energie. Dit is onder meer te zien tijdens zijn intensieve samenwerking met het Cello Octet Amsterdam, een unieke gebeurtenis die centraal staat in de documentaire.

We krijgen zo een bijzondere inkijk in het universum van Arvo Pärt. Een universum dat niet alleen bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson of Daniel Reuss maar ook door andere kunstenaars zoals de choreograaf Ji?í Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese techno-componist Kara-Lis Coverdale. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.

Paul Hegeman laat met zijn nieuwste film Het Pärt Gevoel wederom zien onmisbaar te zijn in de documentaire wereld. Eerder maakte hij Ik wil graag 100 worden, waar hij de energieke dirigent en muzikant Ton Koopman volgde.

SPEELTIJDEN