Inktzwarte komedie over uitgeverswereldje
Regisseur: Joram Lürsen - Chantal Janzen, Jelka van Houten, Anne-Wil Blankers - Nederland - 2016 - 1 uur 30 minuten

Noodlijdende uitgeverij verzint wisseltruc en koppelt de sexy maar abominabele schrijfster Brigitte (Chantal Janzen) aan een briljante roman, geschreven door de weinig appetijtelijke kluizenaar(Peter Bolhuis).

Uitgeverij Goudemondt zit al drie generaties in de boekenbranche en wordt nu geleid door de broers Marc (Gijs Naber) en Beau (Alex Klaasen). De aanvoer van nieuwe en spraakmakende boektitels stagneert en de druk om de familienaam hoog houden is enorm!
Met de werkelijke auteur kunnen de twee uitgevers onmogelijk voor de dag komen, vandaar hun keuze voor de oogverblindende Brigitte. Het nieuwe boek moet met alle middelen de hemel in worden geprezen en middelpunt worden van tv-programma’s als DWDD, Pauw en RTL Boulevard. En natuurlijk volgt ook nog een signeerronde langs boekenwinkels. Het boek wordt een bestseller en natuurlijk gaat het dan pas echt goed fout.

Chantal Janzen speelt de mediagenieke schrijfster met zoveel zelfspot dat ze haar eigen publieke rol lijkt uit te vergroten. Andere acteurs die meespelen zijn Jelka van Houten en de routiniers Bram van der Vlugt en Anne-Will Blankers die hun rol als de ouders van de twee uitgevers heel innemend vertolken.
Van Joram Lürsen, de regisseur van Publieke werken en Alles is liefde.

SPEELTIJDEN