In Blue
Stewardess ontfermt zich over straatjongen
Land:
België/Nederland/Roemenië
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 42 minuten
Regisseur:
Jaap van Heusden
Acteurs:
Maria Kraakman, Bogdan Iancu
Kijkwijzer:

Info

Ze ontmoeten elkaar bij toeval. Straatjongen Nicu (Bogdan Iancu) belandt in Boekarest onder de wielen van de taxi die Lin (Maria Kraakman) vervoert – een bekende truc om toeristen geld af te troggelen. Daardoor mist zij haar vlucht en huurt ze Nicu in als gids. Het begin van een intrigerende relatie vol leugens en zelfbedrog tussen een stewardess en een verslaafd straatschoffie.

In het anderhalf uur dat volgt zien we hoe die vriendschap zich ontwikkelt tot een complexer geheel. Lin is een moeder zonder kind, Nicu een kind zonder moeder. Maar Lin is daarnaast een aantrekkelijke vrouw en Nicu is een puber met een overschot aan hormonen. Ieder is op zijn eigen manier nieuwsgierig naar de wereld van de ander. De wereld van Lin is steriel, kil, op zoek naar warmte. Nicu’s wereld is rauw, verslaafd, ziek en smachtend naar verlossing.
De plot van deze derde speelfilm van Jaap van Heusden (Win/win, De nieuwe wereld) voelt een beetje geconstrueerd, maar wie erin kan meegaan wordt beloond met een spannende, ongemakkelijke, meeslepende filmervaring, afwisselend rauw en teder. Camerawerk, muziek en hoofdrolspelers zijn voortreffelijk.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.