Wie was Chopin?
Regisseur: Phil Grabsky - Juliet Stevenson, David Dawson, Leif Ove Andsnes - Groot Brittannië - 2014 - 1 uur 50 minuten

Uitvoeringen van zijn muziek trekken volle zalen en zijn graf in Parijs is een bedevaartsoord. Maar wie was de componist en pianist Frédéric Chopin? Zeker is dat Chopin, ondanks een moeilijk leven met gezondheidsproblemen en een grote angst om in het openbaar op te treden, een uniek talent had. Musici als Leif Ove Andsnes, Lars Vogt, Daniel Barenboim en Ronald Brautigam laten hun licht schijnen over het fenomeen Chopin.

Website tekst:
Fryderyk Franciszek Chopin (1810-1849) behoort tot de grootste componisten uit de romantische pianotraditie. Hij was een meester in het ‘groots maken van de kleine vorm’. Zijn ballades, mazurka’s, polonaises, preludes, etudes en nocturnes behoren tot de populairste standaardwerken ooit geschreven voor piano.

Uitvoeringen van zijn muziek trekken volle concertzalen en zijn graf in Parijs is een bedevaartsoord. Maar wie was de negentiende-eeuwse componist en pianist Frédéric Chopin? Hij had een grote angst om in het openbaar op te treden. Hij vluchtte naar Parijs, keerde nooit meer terug naar zijn vaderland Polen en had een relatie met een bekende Franse travestiet. En ondanks een slechte gezondheid bleef hij componeren. Zeker is dat Chopin een uniek talent had.

SPEELTIJDEN