Ontroerend met een komisch randje
Regisseur: Sean Anders - Mark Wahlberg, Rose Byrne, Michael O’Keefe - Verenigde Staten - 2018 - 1 uur 58 minuten

Als Pete en Ellie een gezin willen stichten komen ze in de wereld van adoptie terecht. Wanneer ze de rebelse 15-jarige Lizzy en haar jongere broer leren kennen krijgt het stel onverwacht in één keer drie kinderen. Al snel beseffen ze dat ze niet weten waar ze aan zijn begonnen. Film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, die het adoptiesysteem blootlegt met alle hartbrekende verhalen die daar helaas bij horen.

Zo zijn de kinderen die in de film worden geadopteerd in het adoptiesysteem beland omdat hun moeder verslaafd is en in de gevangenis zit. De makers van ‘Instant Family’ drukken je subtiel met de neus op de schrijnende feiten dat er dagelijks kinderen in pleeggezinnen belanden.

De rebelse 15-jarige Lizzy stelt de nieuwbakken ouders graag op de proef, haar jongere broertje voelt zich overal schuldig over en haar kleine zusje heeft nogal een pittig karakter. Je verwacht dat het een komische film wordt waarbij het vooral gaat om de streken die de kinderen uithalen en het is ook zeker een grappige film, maar er is ook emotionele ondertoon die deze film naar een hoger niveau tilt.

SPEELTIJDEN