Instinct
Regiedebuut van Halina Reijn
Land:
Nederland
Release datum:
2019
Duur:
1 uur 38 minuten
Regisseur:
Halina Reijn
Acteurs:
Carice van Houten, Marwan Kenzari
Kijkwijzer:

Info

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Het scenario van INSTINCT is geschreven door Esther Gerritsen op basis van een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen. Gerritsen is onder meer bekend van haar romans DE TROOSTER, ROXY en DORST.

Halina Reijn heeft vele glansrollen op haar naam staan, zowel theater (Obsession, Hedda Gabler) als film (Zus & Zo, Zwartboek) en is sinds 2012 verbonden aan Ivo van Hove’s ITA. In 2005 debuteerde ze met de roman Prinsesje Nooitgenoeg en in 2013 publiceerde ze samen met Carice van Houten de bestseller Antiglamour. Instinct is haar eerste speelfilm als filmregisseur.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN

Comments are closed.