Isle of Dogs
Een ode aan alle honden
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2018
Duur:
1 uur 42 minuten
IMDb:
5104604
Regisseur:
Wes Anderson
Acteurs:
Stemmen: Scarlett Johansson, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton
Kijkwijzer:

Info

Isle of Dogs gaat over het fictieve Japanse plaatsje Megasaki. Daar besluit een griezelige burgemeester dat alle honden moeten worden gedeporteerd. Spots, de hond van de twaalfjarige Atari, moet het als eerste ontgelden. Met de hulp van andere verbannen viervoeters gaat Atari hem zoeken. Wes Andersons tweede animatiefilm is even droogkomisch, eigenzinnig en melancholiek als zijn eerste Fantastic Mr Fox. En even goed!

Als je Ilse of Dogs uitspreekt, klinkt het alsof je ‘I love Dogs’ zegt. Dat is geen toeval: het verhaal is een ode aan honden. Liefhebbers van Andersons eerdere films, zoals Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel, zullen ook nu weer smullen. Niet alleen vanwege de mooie, gedetailleerde beelden, maar ook door de gortdroge humor. Het feit dat deze film zich afspeelt in Japan wordt benadrukt door de opzwepende score van Alexandre Desplat, die veelvuldig gebruik maakt van de taiko (Japanse drum).
De stemmen van de personages worden vertolkt door een sterrencast, bestaande uit onder meer Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Edward Norton en Bill Murray. Toch is de grootste uitblinker Bryan Cranston (Breaking Bad). Hij lijkt geknipt voor de rol van de stoere, koppige zwerfhond Chief.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.