Intens drama over de dagen na de moord op JFK
Regisseur: Pablo Larrain - Acteurs: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt - Verenigde Staten - 2017 - 1 uur 40 minuten

Als Jackie Kennedy, gestoken in een zuurstokroze mantelpakje, lachend en zwaaiend het vliegtuig uitstapt in Dallas, is ze een wandelend icoon. Over enkele uren zal haar mantelpakje besmeurd zijn met bloed, weten we van beelden die voor altijd in ons collectieve geheugen zijn gegrift. Prachtig gemaakte biopic waarin we zien hoe Jackie (Nathalie Portman, Oscarnominatie) de nasleep ondergaat van de moord op haar man J.F.K.

Er is geen echtpaar in de Amerikaanse geschiedenis dat dichterbij een officieus koningspaar komt dan John Fitzgerald Kennedy en zijn vrouw Jacqueline ‘Jackie’ Lee Bouvier. Het stel werd meteen na de inauguratie in de harten van alle Amerikanen gesloten, wat alleen nog maar sterker werd nadat de president tijdens een autoparade in Dallas in november 1963 werd doodgeschoten.

Nog geen drie jaar was JFK de bewoner van het Witte Huis en echt veel heeft hij in die korte periode niet kunnen bereiken. Jackie toont op fabuleuze wijze hoe de werkelijkheid een mythe werd. Natalie Portman overtuigt en verplettert als First Lady Jackie Kennedy. De film volgt de charismatische presidentsvrouw in de dagen van nationale rouw na de moord. De film won de prijs voor beste scenario op het filmfestival van Venetië.

Voorfilm Bob en Edgar afl. 1.

SPEELTIJDEN