Jane
De jonge jaren van Jane Goodall
Land:
Verenigde Staten
Release datum:
2017
Duur:
1 uur 30 minuten
Regisseur:
Brett Morgen
Acteurs:
Jane Goodall, Hugo van Lawick
Kijkwijzer:

Info

Een ongelofelijk mooie en diep romantische film over de jonge jaren van Jane Goodall. Wonderschoon in de warme en tedere beeldenpracht van haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, maar ook in haar intense liefde voor haar chimpansees en haar werk.

Als 26-jarige secretaresse krijgt Jane Goodall van paleontoloog Leakey de kans om naar Afrika te gaan, haar grote droom. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding trekt zij, samen met haar moeder, naar de wildernis om de allereerste onderzoeker naar apengedrag in het wild te worden.
Het zijn paradijselijke en bijna onwerkelijke beelden. Met een in onze ogen ongekende naïviteit benaderen zij en Hugo de chimpansees en de gevaren in de wildernis. Het zijn de jaren zestig en in meerdere opzichten lijkt de wereld nog onschuldig.

Nooit eerder waren deze beelden te zien. Pas in 2014 werd deze filmische schat aan prachtig warm en teder 16 mm filmmateriaal, teruggevonden in de archieven van National Geographic. Regisseur Brett Morgen kreeg de droomopdracht om er een film van te maken. Philip Glass componeerde de muziek er voor. Samen met het nuchtere commentaar van de oude Jane Goodall (nu 83) creëerden ze een bijzonder ontroerende en wonderbaarlijke film.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.