Jojo Rabbit
Satire over de Tweede Wereldoorlog
Land:
Duitsland/Verenigde Staten
Release datum:
2019
Duur:
1 uur 48 minuten
Regisseur:
Taika Waititi
Acteurs:
Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi
Kijkwijzer:

Info

Schrijver en regisseur Taika Waititi, brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, Jojo Rabbit, een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het is het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De eenzame, tienjarige Jojo (Roman Griffin Davis) woont samen met zijn moeder Rosie (Scarlett Johansson) in Duitsland. Rosie is vijandig tegenover het naziregime, terwijl Jojo een enthousiast nieuw lid van de Hitler Youth is. Zijn kamer is versierd met een overvloed aan naziposters en memorabilia en Jojo krijgt vaak bezoek van zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler (Taika Waititi), die opduikt op momenten van emotionele nood. Wanneer Jojo ontdekt dat zijn moeder in het geheim een Joods meisje (Thomasin McKenzie) heeft verstopt, staat zijn wereld op z’n kop. Met alleen zijn idiote, denkbeeldige vriend aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

Een formidabele rol van Scarlett Johansson, die als moeder Rosie geen zorgzaam geweten is maar een dappere, wat trieste en eenzame vrouw van vlees en bloed.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.