De vrouw is de schepper
Regisseur: Pedro Almodóvar - Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Inma Cuesta - Spanje - 2016 - 1 uur 39 minuten

Een ode aan de depressie wordt de nieuwste film van Pedro Almodóvar genoemd. Maar zelfs een donkere Almodóvar blijft kleurrijk. De film is gebaseerd op drie korte verhalen uit het boek Runaway van Alice Munro (Nobelprijs literatuur, 2013).

Julieta woont in Madrid en heeft net haar man verloren. Haar dochter, Antía, net achttien geworden, besluit weg te lopen zonder enige uitleg. Julieta doet er alles aan om haar te vinden, maar het enige wat ze ontdekt is hoe weinig ze van haar dochter weet.
De film gaat over verlies, maar evenzeer over creatie. Dat de eerste vrouw gemaakt werd uit de rib van een man, daar hoef je bij Almodóvar duidelijk niet mee aan te komen. De vrouw is de schepper!
De felle kleuren in de vormgeving en kleding zijn onmiskenbaar Almodóvar, maar in tegenstelling tot zijn vroegere films (Volver, Hable Con Ella) is het verhaal van Julieta niet extreem uitzonderlijk. Het gaat over verliefd worden, sterven, rouwen en opnieuw verliefd worden. Maar het is haar verhaal. En daarin zit de verlossing.

Julieta werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes in de competitie voor de Gouden Palm.

SPEELTIJDEN