Fijnzinnig en intrigerend familieportret
Regisseur: Laís Bodanzky - Maria Ribeiro, Paulo Vilhena, Clarisse Abujamra - Brazilië - 2017 - 1 uur 45 minuten

Rosa is een typische ploetermoeder. Zo eentje die een carrière probeert te combineren met het opvoeden van haar dochters. Terwijl haar echtgenoot, die in de goede doelenbranche zit, om de haverklap met mooie vrouwelijke collega’s naar het Amazonegebied afreist en daarvoor van iedereen applaus krijgt.
Als haar moeder haar op een zondagse familielunch vol ruzie en verwijten snel en plompverloren vertelt dat haar vader haar biologische vader niet is, brengt dat haar identiteit aan het wankelen en raakt ze buiten zinnen.

Regisseur Laís Bodanzky houdt de film licht en luchtig. Ze zorgt ervoor dat Rosa’s getob nooit larmoyant wordt, maar herkenbaar blijft. De mannen in de film lijken misschien sukkels, maar nooit helemaal. De moeder is niet de feeks die ze in eerste instantie leek.
En Rosa, een mooie rol van de charismatische Braziliaanse actrice Maria Ribeiro, is geen passief slachtoffer. Terwijl ze haar echtgenoot verwijt vreemd te gaan, flirt ze keihard met de vader van een klasgenootje, die ze ontmoet bij een wijnproeverij in een supermarkt.

SPEELTIJDEN