In het kader van Alzheimerdag
Regisseur: Michael Noer - Ghita Nørby, Sven Wollter, Trine Pallesen - Denemarken - 2015 - 1 uur 35 minuten

In het kader van Alzheimerdag vertonen we de film Key House Mirror
Zelf mankeert ze niks, vindt de 76-jarige Lily. De enige reden dat ze in een verzorgingstehuis woont, is de ziekte van haar man Max: een serie beroertes heeft hem gereduceerd tot een kasplant. Dat ook Lily niet meer helemaal de oude is, wordt langzaam duidelijk in het Deense drama.

Het valt Lily niet mee om oude gewoontes achter te laten en zich te schikken naar de regels van het tehuis. Haar leven fleurt op wanneer ze een 80-jarige Zweedse medebewoner ontmoet, een charmante man die haar een lang gemiste vorm van aandacht geeft. Lily’s dochter en ook de bewoners van het verzorgingshuis zijn echter niet zo blij met de ontluikende romance.

Met het gevoelige Key House Mirror komt Michael Noer, regisseur van de harde gevangenisfilm R (2010) en het duistere Northwest (2013), verrassend zachtmoedig uit de hoek. Gebleven is zijn hang naar realisme: hij filmde onder meer in een bestaand verzorgingstehuis, waar veel bewoners zichzelf spelen. De titel Key House Mirror verwijst naar een test die artsen gebruiken om dementie vast te stellen.
In 2015 winnaar Jaarlijkse prijs Nederlandse filmcritici en de film won prijzen op het filmfestival in Rotterdam.

SPEELTIJDEN