Een meeslepende en op hachelijke feiten gebaseerde neo-western over de Osage moorden in een First Nations reservaat waar destijds grote hoeveelheden olie werden gevonden. (Aangepaste prijs)
Regisseur: Martin Scorsese - Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow - Verenigde Staten - 2023 - 3 uur 26 minuten

Vanwege de bijzondere lengte kosten de tickets € 14,00 en € 11,50
In Osage Nation, Oklahoma spuit ruwe olie uit de grond. Het zijn de roaring twenties en de Osage bevolking behoort plots tot de rijksten van de Verenigde Staten. Het geld is van veraf te ruiken, het stadje vult zich direct met gelukzoekers. De nieuwe witte inwoners brengen moonshine, diabetes en de KKK met zich mee, en proberen een graantje van de oliedollars mee te pikken door met Osage vrouwen als Mollie te trouwen. De charismatische handelaar Mr. King is een welkome uitzondering. Hij spreekt de Osage taal, investeert in de gemeenschap en haalt een fatsoenlijke huwelijkskandidaat voor Mollie binnen, zijn neef Ernest. Maar de wittebroodsweken zijn snel voorbij als het stadje na een reeks onheilspellende voorvallen steeds verder in de ellende zakt.

Let op, de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder, bij twijfel kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd!

SPEELTIJDEN