Polderhuis, kraakpand, Eet Lokaal
Regisseur: Filmhuis Zevenaar - Bewoners Markt 25 – Polderhuis - Kraakpand - Nederland - 2015 - 0 uur 50 minuten

Het Polderhuis aan Markt 25 kent een lange historie. Aangenomen wordt dat het in de zestiende eeuw is gebouwd. Het eerste paar honderd jaar van de geschiedenis zijn in nevelen gehuld. Vanaf ongeveer 1800 wordt het huis gebruikt als woning, als fabriekje, als kazerne, als opslagruimte en als onderdak voor padvinders. Tussen 1970 en 1981 staat het leeg. Geen onderhoud, het pand wordt verwaarloosd. Totdat het pand gekraakt wordt in het voorjaar van 1981. Na de kraakperiode was de Wereldwinkel een tijd in het Polderhuis gevestigd en nu heeft Eet Lokaal er zijn intrek genomen.

Om 18.00 uur start een rondleiding op het landgoed en kan men een kijkje nemen in het Polderhuis. Aansluitend kan men in bij Eet Lokaal genieten van een heerlijk Kraakmenu.

Daarna gaat rond 20.15 uur het filmhuis open. Er is passende muziek door Crash Out met onder meer nummers van het destijds befaamde Werklozenorkest. De documentaire laat een kort stuk uit de geschiedenis zien van het Polderhuis als kraakpand, met beelden van de kraakactie en van de reünie een aantal jaren later waarin de krakers herinneringen ophalen.

Rondleiding en Kraakmenu samen voor € 15, –
Documentaire en Crash Out € 6, – / donateurs € 4, –

Let op!
U dient voor beide activiteiten apart te reserveren!

Hieronder kunt u reserveren voor de Film plus de Muziek.

SPEELTIJDEN