Best bezochte film in Italië
Regisseur: Ferzan Özpetek - Stefano Accorsi, Silvia Ranfagni, Gianni Romoli - Italië - 2019 - 1 uur 54 minuten

Alessandro en Arturo zijn al meer dan vijftien jaar samen. De passie is er een beetje uit en ze praten zelfs over uit elkaar gaan. Dan staat op een dag Alessandro’s beste vriendin Annamaria voor de deur. Ze is ziek en moet voor onderzoek een paar dagen naar het ziekenhuis en vraagt de vrienden of ze op haar dochter en zoontje willen passen. De komst van de twee kinderen zet hun dagelijkse ritme compleet op de kop, maar de liefde en verantwoordelijkheid voor de twee zorgt ook voor een onverwachte wending in hun leven.
Regisseur Ferzan Özpetek raakte voor La dea fortuna geïnspireerd door een gesprek met de vrouw van zijn broer. Zijn broer was ernstig ziek en zou kort daarop overlijden. Zijn schoonzus zei tegen Ferzan: ik heb met mijn diabetes ook een zwakke gezondheid. Mocht mij iets overkomen, wil jij dan samen met jouw vriend voor onze kinderen zorgen?
La dea fortuna was een aantal weken de best bezochte film in Italië. De productie werd onlangs bekroond met de David di Donatello Award, de belangrijkste Italiaanse filmprijs.

SPEELTIJDEN