Zwemmen om midlifecrisis te bezweren
Regisseur: Gilles Lellouche - Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde - Frankrijk - 2018 - 2 uur 2 minuten

De depressieve Bertrand vindt zijn plezier in het leven terug wanneer hij zich aansluit bij groepje mannelijke synchroonzwemmers. Ook de andere zwemmers, allemaal van middelbare leeftijd, hebben zo hun eigen problemen, maar schaamte over hun favoriete zwembezigheid is er niet een van. Ze willen zelfs meedoen aan het WK. Prettige sociale komedie gebaseerd op ware gebeurtenissen en een grote hit in Frankrijk.

Delphine, de trainster van de synchroonzwemmers is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage, maar vormen een hecht team en zijn er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Le Grand Bain is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar.

SPEELTIJDEN