Le jeune Ahmed
Winnaar beste regie Cannes 2019
Land:
België
Release datum:
2019
Duur:
1 uur 24 minuten
Regisseur:
Jean-Pierre, Luc Dardenne
Acteurs:
Idir Ben Addi, Myriem Akheddiou, Victoria Bluck, Olivier Bonnaud
Kijkwijzer:

Info

Ahmed is duidelijk op zoek naar zijn plek in de wereld. Hij schippert tussen twee werelden en is niet zeker van zijn identiteit. Aan de ene kant leeft hij in de reine wereld van de moskee. Aan de andere kant is er de rommelige, westerse wereld van zijn familie en op school. Hij vindt rust en duidelijkheid in religie en klampt zich daar compleet aan vast.
Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis maakt hij met iedereen ruzie. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe verder hij wil gaan.

De Waalse gebroeders Dardenne (La Promesse L’enfant, Deux jours, une nuit) leveren met Le jeune Ahmed andermaal een strak verteld, intrigerend verhaal af, dat bol staat van de rake observaties. En de jonge, ongevaarlijk ogende Ben Addi is perfect gecast als de wel degelijk gevaarlijke Ahmed.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.