Les Gardiennes
Kalme schoonheid
Land:
Frankrijk
Release datum:
2018
Duur:
2 uur 14 minuten
Regisseur:
Xavier Beauvois
Acteurs:
Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry
Kijkwijzer:

Info

Prachtig gefilmde, feministische oorlogsfilm van regisseur Beauvois, waarin de nadruk niet ligt op de plot, maar op de personages en sfeer.

Als de mannen van de Paridier-boerderij naar het oorlogsfront zijn vertrokken, nemen de overgebleven vrouwen al het zware werk op zich. Boerin Hortense huurt de jonge hulp Francine in, een harde en eerlijke werkkracht en er ontstaat een band van wederzijds respect tussen hen.
Terwijl de vrouwen alles op alles moeten zetten om te overleven, zoeken ze naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten. Maar als ook Hortenses jongste zoon George terugkomt en verliefd wordt op Francine, heeft Hortense daar veel moeite mee en laaien de emoties hoog op.

Les gardiennes is gebaseerd op het boek van Ernest Perochon uit 1924. Regisseur Xavier Beauvois (Des hommes et des Dieux) heeft echter ook zijn eigen achtergrond verwerkt in de film. Hij is geboren in het Noord-Franse Auchel, waar in de Eerste Wereldoorlog hevig is gevochten en waar zich een militaire begraafplaats bevindt. Beauvois werpt op een intieme manier een blik op de schoonheid en mysteries van het Franse platteland, onaangeroerd door het oorlogsgeweld.

SPEELTIJDEN

Comments are closed.