Epos over de tumultueuze geschiedenis van mens en dier
Regisseur: Jacques Perrin Jacques Cluzaud - Duitsland/Frankrijk - 2015 - 1 uur 37 minuten

Deze documentaire neemt je mee op reis door de prachtige geschiedenis van de Europese wildernis. Met beelden die misschien wel BBC’s Planet Earth overtreffen. Jacques Perrin en Jacques Cluzaud, de grootmeesters van de natuurfilm werden verschillende keren genomineerd voor een Oscar voor beste documentaire en wonnen vele filmprijzen.

Nadat ze op vleugels rond de wereld vlogen en met walvissen en manta’s over oceanen surften, keren natuurfilmgrootmeesters Perrin en Cluzaud terug naar bekender terrein. Herontdek de gebieden die we sinds de laatste ijstijd delen met wilde dieren. Want voordat mensen het immense Europese oerbos omvormden tot platteland, was dit het terrein van roedels wolven, beren, ossen, lynxen en wilde paarden.
In de stad lijkt de natuur soms ver weg. Verstedelijking en landbouw dwingen planten en dieren steeds meer naar de achtergrond. Toch leven ook hier meer dieren dan gedacht. Hoe hebben stadsdieren en muurbloempjes hun plek gevonden?

Les Saisons is een gevoelig en ongekend epos over de lange en tumultueuze gezamenlijke geschiedenis die mens en dier bindt.

SPEELTIJDEN